Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gepofte aardappel met crème fraîche en bieslook

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

De gepofte aardappel is heerlijk als bijgerecht bij al het vlees op de BBQ. Wat dacht je van deze romige variant? De combinatie van crème fraiche en bieslook zorgt voor een ware smaakexplosie! Dit recept is bovendien ideaal om te gebruiken als basis voor vele variaties. Klik op de link onder het recept, en ontdek je favoriete topping!

Benodigdheden voor 6 stuks
  • 6 grote aardappels, het liefst kruimig of een beetje kruimig
  • bieslook, een paar sprietjes, fijngesneden
  • 125 ml crème fraîche
  • zout en peper
  • aluminiumfolie
  • houten prikkers of satéstokjes
Bereiding:
  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.

  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.

  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.

  4. Meng de bieslook door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappels met dit mengsel.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien