Amsterdam Light Festival met korting >

Gepofte aardappel met crème fraîche en geitenkaas

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

Aardappelen poffen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Dit recept voor gepofte aardappel met crème fraîche en geitenkaas heb je in een handomdraai gemaakt. Je kunt eindeloos met de toppings varieren. Kijk onder het recept voor meer lekkere variaties. 

Benodigdheden voor 6 stuks
  • 6 grote aardappels, het liefst kruimig of een beetje kruimig
  • geitenkaas, verse, een stukje
  • tijm, een paar takjes, de blaadjes gerist
  • 125 ml crème fraîche
  • walnoot, een paar
  • zout en peper
  • aluminiumfolie
  • houten prikkers of satéstokjes
Bereiding:
  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.
  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.

  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.

  4. Verbrokkel de geitenkaas en meng met wat tijm door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. 

  5. Vul de aardappels met dit mengsel en zet nog even terug op de barbecue (in de oven) zodat de kaas een beetje warm wordt. Garneer met walnoten.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien