Amsterdam Light Festival met korting >

Gepofte aardappel met tomatensalsa met boontjes en jalapeño

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

De gepofte aardappel is het ideale BBQ bijgerecht. Met dit recept maak je een gepofte aardappel op z'n Mexicaans. Benieuwd naar meer lekkere variaties? Klik op de links onder het recept!

Benodigdheden voor 6 stuks
  • 6 grote aardappels, het liefst kruimig of een beetje kruimig
  • 2 romatomaten
  • chilibonen, een klein blikje, 200 g
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden
  • 1 el jalapeño, plakjes, uit een pot
  • olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • aluminiumfolie
  • houten prikkers of satéstokjes
Bereiding:
  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.

  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.

  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.

  4. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 seconden onder in kokend water. Verwijder het velletje en snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes.
  5. Meng de tomaat met de chilibonen (en saus), de bosui en de jalapeño. Breng op smaak met olijfolie extra vierge en zout en peper. Vul hiermee de aardappels.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien