Amsterdam Light Festival met korting >

Gestoofde bleekselderij met gehaktbal

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 gehaktballen
  • 1 struik bleekselderij, geschild en in stukken
  • 50 g margarine
  • 2 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 3 el rozijnen
  • 1 grote beker crème fraîche, 200 ml
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 el amandelschaafsel
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar

  2. Smelt in een braadpan 25 g margarine. Bak de gehaktballen bruin aan. Voeg een kopje water toe en braad de gehaktballen in 20 minuten gaar.

  3. Smelt in een hapjespan 25 g margarine. Bak de bleekselderij 2 minuten.

  4. Voeg de rozijnen en het sinaasappelsap toe en stoof de bleekselderij met de deksel op de pan in 8-10 minuten. beetgaar. 

  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. 

  6. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. 

  7. Verdeel de aardappelpuree met de selderij over 4 borden. Bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer met de gehaktballen en de jus.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien