Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Gevulde inktvisjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Verras je gasten met dit originele Spaanse gerecht

Advertentie
Benodigdheden voor 6 personen
  • broodkruim
  • 3 el parmezaan
  • 12 inktvissen
  • 2 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 dl witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el peterselie
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Maak de inktvisjes schoon: trek de kop eraf, snij de tentakels eraf (hou ze apart) en verwijder de ingewanden en het kraakbeen met de vingers. Hak de tentakels fijn.

    Pers de knoflook.

    Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij ze in kleine stukjes.

    Hak de peterselie fijn.

    Rasp de parmezaan.

  2. Vermeng de stukjes tentakel met de knoflook, de peterselie, de ansjovis, het broodkruim, de parmezaan en het losgeklopte ei. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Vul de inktvisjes met deze mix en steek de openingen met een cocktailprikker dicht. Vet een aluminiumschaal in met olijfolie en leg de inktvisjes erin. Besprenkel ze met de rest van de olie. Zet ze 8 minuten op het grillrooster, draai ze om en bak ze nog 8 minuten. Schenk de wijn erover en bak nog 5 minuten. Serveer warm.

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien