Amsterdam Light Festival met korting >

Gevulde paprika met aardappelpuree

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 stuks
  • 2 rode paprika's
  • 8 gedroogde tomaten, in stukjes
  • 300 g kruimige aardappelen
  • 100 g geraspte kaas
  • 100 g groene olijven
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 125 ml crème fraîche
Bereiding:
  1. Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout in 10 minuten gaar.

  2. Halveer de paprika's overlangs en snijd de zaadlijsten met zaadjes weg. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappelen af en stamp ze met een stamper tot puree.

  3. Roer de crème fraîche, tomaatjes, olijven, bosui en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de paprikahelften hoog op met de puree, zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.
  5. Bak de gevulde paprika's in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Aantal kcal: 346 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien