50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Gevulde speculaas

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 4 personen

  • 220 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 220 g bruine basterdsuiker
  • 470 g bloem
  • 30 g speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 dl water
  • 600 g blanke amandelen
  • 500 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 handje bloem, of poedersuiker
Bereiding::
  1. Roer in een kom de margarine zacht met de bruine basterd suiker. Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder erboven, voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.
  2. Maak intussen de amandelspijs. Maal 500 gram amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker en 1 ei toe en laat het tot een smeuïge massa draaien. Bestuif het aanrecht met bloem of poedersuiker en rol de spijs uit tot lange rollen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het speculaasdeeg uit tot langwerpige lappen van ca. 0.5 centimeter dik. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg op. Leg de rol met de sluitnaad naar beneden op een bakplaat en maak met de deegroller de bovenkant iets plat. Bestrijk het met losgeklopt ei en garneer het met de overige amandelen.
  4. Bak de gevulde speculaas middenin de oven in ca. 30-40 minuten gaar.

Bron: Blue Band

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien