Mart Visser tas met korting, klik hier

Gnocchi bolognese

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kg gnocchi
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 laurierblad
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 ml rode wijn
  • 2 blikjes tomatenpuree, à 70 g
  • 5 el olijfolie
  • 75 g rucola slamelange
  • 2 el balsamicoazijn
  • 300 g rundergehakt
Bereiding:
  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui met de wortel, de bleekselderij en de knoflook 3 minuten zonder te kleuren.

  2. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul.

  3. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut.

  4. Schenk de wijn in de pan. Voeg het laurierblad toe en stoof de gehaktsaus 10 minuten op laag vuur.

  5. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  6. Maak de slamelange aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.

  7. Verdeel de gnocchi over 4 borden. Schep er de bolognesesaus op en serveer met de salade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien