Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gnocchi uit de oven met spinazie, mozzarella en tomaat

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g gnocchi
  • 2 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 120 g tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn, of water
  • 200 g spinazie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • peper en zout
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng water aan de kook in een pan. Kook de gnocchi voor 3 minuten en giet af en zet apart.

  2. Snijd de kipfilet in stukjes en bak in een koekenpan gaar.

  3. Pers de knoflook uit en snij de sjalotjes fijn. Verhit olie in een grote koekenpan en fruit de sjalotjes aan. Voeg daarna de knoflook toe en fruit ook kort aan.
  4. Hierna kan je de spinazie toevoegen. Bak totdat het voor de helft geslonken is. Voeg de tomatenpuree en witte wijn/water toe en breng op smaak met zout en peper (als je de saus te dik vindt, voeg dan nog extra witte wijn/water toe).

  5. Laat op laag vuur koken voor 5 minuten. Voeg daarna de gnocchi en de kipfilet toe en meng goed door elkaar. Doe het gnocchi mengsel in een ovenschaal.
  6. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de ovenschaal. Rasp de Parmezaanse kaas er vervolgens overheen.

  7. Zet in de oven voor 25-30 minuten. Snijd ondertussen een aantal blaadjes basilicum fijn.

  8. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met de gesneden basilicum.

Bron: Buurkookt

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien