Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Gratin met cantharellen in roomsaus

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder

Heerlijk met dat goudbruine korstje

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g cantharellen
  • 400 g gruyère, gemalen
  • 1 eidooier, groot
  • 1 el melk
  • 2 dl slagroom
  • 30 g boter
  • 1 mespuntje saffraanpoeder
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Borstel de cantharellen schoon (niet spoelen).

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Zet een droge pan op een hoog vuur gedurende 3 minuten. Smelt de boter en voeg er onmiddellijk de cantharellen aan toe. Stoof de cantharellen al roerend gaar gedurende 10 minuten. Draai het vuur zachter als ze dreigen aan te branden. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 ovenvaste glaasjes.

  3. Klop de room half op. Voeg de melk, de eidooier en het saffraanpoeder toe. Kruid naar smaak met peper en zout en klop het mengsel flink op. Verdeel het roommengsel over de cantharellen.

  4. Verdeel de gemalen gruyère over de glaasjes. Zet ze in de oven gedurende 20 minuten. Serveer onmiddellijk.

Bron: Libelle Het Blad

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien