Amsterdam Light Festival met korting >

Griekse ovenkip

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • 600 g aardappelpartjes, diepvries
  • 200 g feta, in blokjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 6 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, in halve maantjes van 1 cm
  • 500 g kipfilets
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

  2. Meng in een grote schaal de kipfilet met de courgette, de knoflook, het citroensap, 3 el olijfolie, de oregano en zout en peper naar smaak.
  3. Spreid uit over de bakplaat en bestrooi met de feta.
  4. Bak de kip met de courgette in 20-25 minuten bruin en gaar in de oven. Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie.

  5. Bak de aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Schep de rozemarijn erdoor en bak nog 1 minuut.

  6. Serveer de kip met de courgette en feta met de rozemarijnpartjes.
  7. Lekker met knoflooksaus.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien