Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Griekse pompoensalade

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

De pompoen in dit gerecht maakt van een traditionele Griekse salade een volwaardige maaltijd. 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 100 g zwarte olijven
  • 75 g rucola
  • 1 pompoen, schoongeboend
  • 1 ciabatta
  • 2 el amandelschaafsel
  • 5 el olijfolie
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
  • 150 g feta, in blokjes
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de pompoen. Verwijder met een lepel de zaden en pitten. Snijd de pompoen in partjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel de pompoen met 2 el olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  2. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 30-35 min. bruin en gaar, tot de punt van een mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt.
  3. Leg de laatste 10 min. de cherrytomaten bij de pompoen.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord. Verdeel de rucola met de pompoen over 4 borden. Bestrooi met de olijven, de feta en het amandelschaafsel.
  5. Sprenkel er de laatste 3 el olie over en bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer met (geroosterde) sneetjes ciabatta erbij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien