Mart Visser tas met korting, klik hier

Groene aspergesoep met ham & ei

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Het is weer aspergetijd! Deze zachte soep van groene asperges is heerlijk romig van smaak en rijkelijk gevuld. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 l groentebouillon, van tablet
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 150 g hamreepjes
  • zout en peper
  • 4 el room
  • stokbrood, eventueel voor erbij
  • 500 g groene asperges
  • 2 kruimige aardappelen, geschild
  • 2 eieren
Bereiding:
  1. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Snijd ze in stukjes. Snijd ook de aardappelen in stukken.

  2. Kook de asperges met de aardappel in de bouillon in 15 minuten gaar.

  3. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en snijd ze in blokjes. Meng het ei met de ham en peterselie.

  4. Neem de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de soep over 4 kommen. Schenk een beetje room in de soep en garneer met het ei-hammengsel. Serveer met stokbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien