Amsterdam Light Festival met korting >

Groene koolstamppot met kipsaucijs

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml melk
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 3 el zwarte olijven, in ringen
  • 4 kipsaucijzen
  • 2 zakken (à 400 gr) gesneden groene kool
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Leg na 10 minuten de kool op de aardappelen.

  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de saucijzen in 10 minuten bruin en gaar.

  3. Verwarm de melk. Giet de aardappelen met de kool af en stamp met de melk grof.
  4. Schep de olijven met zout en peper naar smaak erdoor.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er een kipsaucijs bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien