Amsterdam Light Festival met korting >

Hartige kersttaart met kip en cranberry

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • peper en zout
  • Becel Olie Blend
  • 1 ui
  • 5 el veenbessencompote, of cranberry compote/confituur
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 2 el maïszetmeel
  • 80 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 g kippengehakt
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Beboter 4 individuele taartvormpjes van 15 cm diameter en bekleed ze met bladerdeeg (of gebruik een vel bladerdeeg in een vorm van 22 à 24 cm diameter).
  3. Pel en hak de ui. Fruit hem glazig in 1 eetlepel olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe er de wijn, de bouillon en de veenbessencompote bij. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten zacht sudderen.

  4. Los het maïszetmeel op in 60 ml koud water en giet het bij het gehakt. Laat al roerend indikken. Laat afkoelen. 

  5. Verdeel het gehakt over de vormpjes. Steek sterretjes uit de restjes van het deeg en versier er de taartjes mee. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  6. Warm de taartjes 15 minuten op in een op 90 °C voorverwarmde oven voor je ze op het buffet zet, want de quiche is lekkerder lauw dan heel warm.

Bron: Libelle Lekker

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien