Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Hete bliksem van zoete aardappel met geroosterde kippenbil

  • Ik heb alle tijd
  • Iets moeilijker
  • Duur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk gemberwortel, ca. 1 cm
  • 1 grote stengel citroengras
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 2 tl zeezout
  • 8 kippendijen, met vel
  • 500 g zoete aardappels
  • 2 granny smith-appels
  • 1 elstar-appel
  • 1 tl zeezout
  • 1 stuk gemberwortel, minimaal 7-8 cm
  • 1 takje koriander
  • 100 ml kokosmelk
Bereiding::
  1. Bereidingstijd: 50 min. + 24 uur marineren vlees

  2. Voor de marinade: pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verwijder de buitenste bladeren en de wortels van het citroengras en snijd het witte gedeelte heel fijn. Bewaar de bovenste helft van het citroengras. Rasp de schil van de limoen fijn en snijd de limoen in partjes.

  3. Meng alle ingrediënten, behalve het bovenste gedeelte van het citroengras en de partjes limoen, samen met 2 eetlepels olijfolie door elkaar en voeg versgemalen peper naar smaak toe.
  4. Wrijf de kippendijen met de marinade in. Leg ze in een schaal, leg hier het stuk citroengrasstengel en de limoenpartjes op en dek af met plasticfolie. Laat de marinade 24 uur in de koelkast intrekken.
  5. Verwarm de volgende dag de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Plaats hier een ovenrooster op en leg daarop de kippendijen met het vel naar beneden en daarbovenop het citroengras en de partjes citroen.
  6. Rooster de kip ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de kip en rooster nog 15 minuten tot het vel gelijkmatig bruin is.
  7. Voor de hete bliksem: schil de zoete aardappels, 1 granny smith en de elstar en snijd ze allemaal in blokjes. Kook de aardappels en appels in water met zeezout in ca. 15 minuten gaar. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Pluk de blaadjes van de koriander en hak fijn. Schil de tweede granny smith en snijd in dunne reepjes.

  8. Giet de aardappels en appels af, voeg de kokosmelk toe en stamp met een pureestamper fijn. Meng met de geraspte gemberwortel, de fijngehakte koriander en 1 theelepel versgemalen zwarte peper.
  9. Garneer de hete bliksem met de reepjes appel en serveer met de geroosterde kip.
  10. Recept afkomstig uit: Het lekkerste van Guus en Dick, Kosmos Uitgevers

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien