Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Hokkin mie

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 flinke kipfilet
  • 1 flinke (rode) ui fijngesneden
  • 1 schaal tuinerwten, diepvries
  • 1 klein blikje mais
  • 3 el olie, Croma roerbak oliemelange
  • 1 pak conimex hokkien mie
Bereiding:
  1. In het pak Hokkien Mie zit mihoen, mie, een kruidenblokje en marinade. Laat de mihoen 15 minuten weken in koud water.

  2. Snijd ondertussen de kipfilet heel klein. Bijna net zo groot als de tuinerwtjes. Marineer de kip met de olie en de marinademix.

  3. Kook de mie in 3 minuten. Voeg na 2 minuten de erwtjes toe en gaar deze 1 minuut mee.

  4. Snipper ondertussen de uit. Als de mie en de erwten gaar zijn, giet je deze af. 

  5. Zet een wok of braadpan op en zorg dat de pan goed heet is. Bak de kipfilet aan en fruit de uien mee. Giet er vervolgens 50 ml water bij. Voeg het bouillonblokje, de maïs, de mie en de afgegoten mihoen toe en laat het geheel goed doorwarmen.

  6. Bak de kipfilet aan en fruit de uien mee. Extra olie is niet nodig. Giet er 50 ml water bij en het kruidenblokje. Maïs erbij, de mie en afgegoten mihoen erbij en goed doorwarmen.

Bron: Lekker eten met Marlon

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien