Amsterdam Light Festival met korting >

Hollandse kapucijnerschotel

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 700 g aardappelschijfjes, koelvers
  • 50 g margarine
  • 1 blik (à 800 gr) kapucijners, uitgelekt
  • 1 bosje kervel of peterselie, fijngehakt
  • 2 preien, in ringen
  • 2 uien
Bereiding:
  1. Smelt in een ruime koekenpan 25 g margarine. Bak de spekreepjes uit.

  2. Smelt intussen in een andere koekenpan de resterende 25 g margarine. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

  3. Voeg de ui met de prei aan de spekjes toe en bak 4 minuten. Schep de kapucijners erdoor en verwarm nog 5 minuten. Voeg de kervel met zout en peper naar smaak toe.

  4. Verdeel de kapucijnerschotel over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en zoetzure uitjes.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien