Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Hollandse kippenbouillon met krokant deksel

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 plakjes bladerdeeg, diepvries, ontdooid
  • 1 prei (in ringen)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • kippenbouillon, à 350 ml
  • 250 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 4 kipdrumsticks
  • 150 g champignons, in plakjes
Bereiding:
  1. Breng de kippenbouillon en de kipdrumsticks aan de kook. Kook de drumsticks in 20 minuten gaar.

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  3. Neem de kipdrumsticks uit de pan en haal het vlees van de botten. Doe het vlees met de groenten en zout en peper naar smaak terug in de bouillon en kook nog 5 minuten.

  4. Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen. Bestrijk de rand met ei. Leg er een plakje deeg op, druk de rand aan en bestrijk het deeg met ei.

  5. Zet de kommen in de oven en bak het deeg in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien