Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Hollandse pasta met slavink

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 winterpeen
  • 300 g volkoren fusilli
  • 2 el peterselie
  • 1 ui
  • 4 slavinken
  • 4 el olijfolie
  • 500 g gezeefde tomaten
Bereiding:
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen in ruim kokend water met zout beetgaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de slavinken in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een hapjespan de resterende 2 eetlepels olijfolie.

  4. Fruit de ui. Voeg de winterpeen toe en bak 3 minuten mee.

  5. Schep de kaneel erdoor.
  6. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.

  7. Giet de fusilli af en schep door de tomatensaus.
  8. Breng op smaak met de peterselie en zout en peper.
  9. Verdeel de pasta over 4 borden en leg er een slavink bij.
  10. Aantal kcal: ca. 625 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien