Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Hollandse preisoep met kruidenboter

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 kg prei
  • 25 g margarine, op kamertemperatuur
  • 1 l kippenbouillon, van tablet
  • 250 g kipsaucijzen
  • 1 stokbrood
  • 100 g margarine, op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
Bereiding:
  1. Maak de prei schoon en snijd in ringen; snijd 15 cm prei in hele fijne ringetjes en houd apart.
  2. Smelt in een (soep)pan 25 g margarine. Bak de prei 4 minuten. Schenk de bouillon in de pan. Kook de prei in 10 minuten gaar.

  3. Prak de peterselie en de knoflook door de resterende 100 g margarine. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Druk het saucijsvlees uit de worst, rol er balletjes van en voeg het vlees toe aan de soep.

  6. Kook de balletjes in de soep in 5 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  7. Verdeel de preiringetjes over 4 kommen en schep er de soep over. Serveer met het stokbrood en de kruidenboter.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien