Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Hollandse rijstsalade met oude kaas

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 200 g oude kaas, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 stokbrood
  • 1 beker crème fraîche, 125 ml
  • 1 struik bleekselderij, stengels en blad in reepjes
  • 300 g witte rijst
  • 2 eieren
  • 12 blaadjes kropsla
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook de eieren in 7 minuten hard.

  3. Meng de zure room met de olijfolie.
  4. Pel en snijd de eieren in partjes.
  5. Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud. Laat de rijst goed uitlekken.
  6. Meng de rijst met de ui, de bleekselderij, de kaas en de roomdressing. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de slabladeren over 4 borden en schep er de rijst in. Verdeel de partjes ei erover en serveer met het stokbrood.

  8. Aantal kcal: 398 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien