Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Hutspot met nasikruiden en sambal

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 tl sambal
  • 1250 g kruimig kokende aardappelen, geschild
  • 1 Unox pittige rookworst à 275 g
  • 1 kg winterwortels
  • 500 g uien
  • 1 zakje Conimex mix voor nasi goreng, mix van groenten en kruiden
  • 2 bosuitjes
Bereiding:
  1. Pel de uien en snijd ze in partjes.
  2. Schil de wortels, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakjes van ½ cm dik.
  3. Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
  5. Verdeel de aardappels, uien en wortels in een grote pan en voeg ± 5 cm water en zout naar smaak toe. Breng alles, met de deksel op de pan, aan de kook en kook in 20-25 minuten gaar.

  6. Wel de nasimix 10 minuten in 1½ dl kokend water.

  7. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Giet de aardappelen en de groenten af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen met de groenten door elkaar.
  9. Schep de gewelde nasimix en zoveel van het kookwater erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Garneer met de bosui en serveer met de sambal en de worst.

Bron: Margriet.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien