Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Hutspotschotel met kaas

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Koud en guur? Hutspotweer! Een om-te-smikkelen gerecht is deze schotel, gemaakt met aardappel, ui en wortel. En zo simpel. Met geraspte komijn kaas als finishing touch:

Benodigdheden voor 4 personen
  • 800 g winterwortels geschild in plakjes van ½ cm
  • 1 Unox rookworst
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 1 kg kruimig kokende aardappelen geschild in gelijke stukken
  • 400 g uien in partjes
  • 1 ingevette ovenschaal
  • 100 g grof geraspte (komijne)kaas
Bereiding:
  1. Doe de aardappels, uien en wortels in een grote pan en voeg ongeveer 5 cm water en zout naar smaak toe.

  2. Breng alles, met de deksel op de pan, aan de kook en kook in 20-25 minuten gaar.

  3. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  4. Giet de aardappelen en de groenten af maar laat 1 cm van het kookvocht in de pan zitten. Prak de aardappelen grof door de groenten en schep ze in de ovenschaal.

  5. Snijd de worst in plakjes en verdeel ze over de hutspot. Strooi de kaas erover.
  6. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in 10 minuten gratineren.

  7. Garneer met de bieslook.
  8. Aantal kcal: ca. 680 p.p. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien