Amsterdam Light Festival met korting >

Indiase curry met pompoen en spinazie

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl garam masala, specerijenmengsel
  • 2 tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 flespompoen, geschild en in blokken gesneden
  • 1 blik kokosmelk, 400 g
  • 1 groentebouillonblokje, Knorr
  • 1 blik kikkererwt, tussen de 300 en 400 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 300 g basmatirijst
  • 200 g spinazie
  • zout en peper
  • Becel Olie Blend
Bereiding:
  1. Verhit wat olie in een braadpan en bak de uien en knoflook een paar minuten op laag vuur. Voeg de garam masala en tomaat toe en bak 2 minuten mee.

  2. Voeg de tomatenpuree, pompoen, kokosmelk, kikkererwten, het groentebouillonblokje en 400 ml water toe en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur ca. 30 minuten stoven tot alles gaar is en de saus iets is ingedikt.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg op het laatste moment de spinazie toe aan de stoofpot en laat slinken. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de curry met de rijst.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien