Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Indische gehaktballetjes met sperziebonen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 blik (à 400 ml) kokosmelk
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 350 g rundergehaktballetjes
  • 2 el gebakken uitjes
  • 2 el pindakaas
  • 300 g witte rijst
  • 3 el ketjap manis
  • 1 blikje (à 70 gr) tomatenpuree
  • 2 uien, gesnipperd
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de gehaktballetjes bruin aan. Schep ze uit de pan.
  3. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree met de ketjap toe en bak 1 minuut.

  4. Schenk de kokosmelk in de pan. Doe de gehaktballetjes met de pindakaas en de sperziebonen terug in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes met de bonen in 10 minuten afgedekt gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Strooi de gebakken uitjes over de gehaktballetjes en serveer met de rijst. Lekker met sambal.
  6. Aantal kcal: 754 p.p. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien