Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Italiaanse broccoli-stamppot

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 200 g cherrytomaten
  • 1200 g kruimige aardappelen
  • peper en zout
  • 3 el rode pesto
  • 750 g broccoli
  • 200 ml magere melk
  • 150 g rauwe ham
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet ze af. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 min. gaar.
  2. Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen. Verwarm de melk zonder te koken.
  3. Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof door. Giet tijdens het stampen de warme melk erbij.
  4. Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en maak op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel over vier borden en garneer met de hamrepen.
  6. Dit gerecht bevat 420 kcal p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien