Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Italiaanse kikkererwtensoep

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 teentje knoflook, of 2, in plakjes
  • 1 blik gepelde tomaten, inhoud 400 gr
  • 1 blik kikkererwt, inhoud 400 gr
  • 100 g pecorino aan een stukje
  • 4 el balsamicoazijn
  • 4 el extra vierge-olijfolie
  • 150 g spinazie, wilde
  • 400 ml kippen- of groentebouillon
  • peper en zout
Bereiding:
  1. Breng de tomaten en de knoflook in een ruime pan aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg twee derde van de kikkererwten en twee derde van de spinazie en alle bouillon toe en laat de soep 25 minuten zachtjes koken. 

  2. Pureer de soep grof met een staafmixer. Warm de rest van de kikkererwten en de spinazie mee en breng op smaak met peper en zout. 

  3. Schep de soep in verwarmde borden en roer er een lepel olie en een lepel balsamicoazijn door. Schaaf er pecorino boven en serveer meteen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien