Amsterdam Light Festival met korting >

Italiaanse ovenschotel met gehakt en aardappel

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 g
  • 900 g aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 50 g geraspte kaas
  • kruiden, 2 el basilicum, 1 tl tijm, gedroogd
  • 1 snufje zout en peper
  • 2 el olie
  • verse koriander, ter garnering
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snipper het uitje en snijd de courgette, paprika en knoflook in kleine stukjes.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak dit 3-4 minuten mee.
  4. Schep dan de paprika en courgette erdoor en bak 5 minuten mee. Voeg de kruiden en tomatenblokjes toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.
  5. Verdeel een laagje aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep hier vervolgens de gehaktsaus over. Verdeel daarna de rest van de aardappelschijfjes over de saus.

  6. Bestrooi de aardappelschijfjes met de gerapste kaas en zet de ovenschotel ca. 20-25 minuten in de oven.

  7. Garneer de Italiaanse ovenschotel met verse koriander.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien