Amsterdam Light Festival met korting >

Italiaanse pasta-ovenschotel met pesto

  • Snel klaar
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g pasta
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 potje pesto
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 snufje zout & peper
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 g
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • verse basilicum, eventueel
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en bak de Italiaanse roerbakgroenten met de Italiaanse kruiden ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg daarna de tomatenblokjes en een snufje zout en peper toe. Laat de saus 5-10 minuten pruttelen, voeg dan de pesto toe en zet het vuur uit.

  5. Meng de gekookte pasta met de saus en schep alles in een ovenschaal.

  6. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de ovenschotel 15 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Serveer met wat verse basilicum.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien