Amsterdam Light Festival met korting >

Kalkoenlapjes met abrikoos-dragonjus

  • Mag even duren
  • Iets moeilijker
  • Iets duurder

Een hollandse dagschotel met een zomers tintje!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 400 g kalkoenfilets
  • 1 ui
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 el hazelnoten, grof gehakt
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook de bloemkool in 8-10 minuten beetgaar.

  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en schud ze op een bord.

  4. Verhit in de koekenpan 2 eetlepel olijfolie. Bestrooi de kalkoenlapjes met zout en peper en bak het vlees in 2-3 minuten per kant bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm.

  5. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de jam met 100 ml water toe en laat bruisen tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Leg het vlees op laag vuur terug in de pan.

  7. Giet de bloemkool af en schud de roosjes met 2 eetlepels olijfolie, de hazelnoten, zout en peper.

  8. Verdeel het vlees met de abrikoos-dragonjus over 4 borden. Schep er de bloemkool bij en serveer met de aardappelen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien