Amsterdam Light Festival met korting >

Kalkoenreepjes in ketjapsaus

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el ketjap, Tip: Go-Tan Echte ketjap met ui
  • 1 ui
  • peper, of sambal
  • 300 g witte rijst
  • 300 g kalkoenfilets, in reepjes
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Bak de kalkoenreepjes in 3 minuten bruin. Bak de ui 1 minuut mee. Schep de komijn en tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut. Voeg de ketjap toe en verwarm de kalkoen in ketjapsaus nog 5 minuten.

  3. Verhit in een wok de laatste 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak de paksoi in 4-5 minuten knapperig gaar.

  4. Giet de rijst af en schep door de paksoi. Breng de kalkoenreepjes op smaak met peper (of sambal) en serveer met de witte rijst.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien