Amsterdam Light Festival met korting >

Karbonade met sinaasappelvinaigrette

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 800 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 1 sinaasappel
  • 4 haaskarbonades
  • 1 el munt, in reepjes
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook de sperziebonen in 8 minuten knapperig gaar. 

  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de karbonades in 4 minuten per kant bruin en gaar.

  4. Boen intussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers het sap uit.
  5. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 eetlepel sinassappelrasp, de mosterd, de munt en zout en peper naar smaak.

  6. Verdeel de karbonades over 4 borden en besprenkel met de dressing. Serveer met de aardappelen en de sperziebonen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien