Amsterdam Light Festival met korting >

Kibbeling met aardappelschotel

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 pak kibbeling (á 490 g)
  • 1 el tijm
  • 1 rode ui, gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 500 g sperziebonen
  • 2 paprika’s
  • 800 g aardappels
  • 1 snufje zout en peper
  • 200 g tomatenblokjes
Bereiding:
  1. Verwarm je oven voor op 220ºC en bak de kibbeling af volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Zet een pan water op en kook de sperziebonen ca 8 minuten.

  3. Schil de aardappels en snijd in blokjes of plakjes.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappelblokjes of plakjes met de kruiden ca 15-18 minuten, totdat ze zacht zijn. Zet het vuur niet te hoog en roer af en toe.

  5. Ondertussen snijd je de paprika en ui in stukjes. Na ongeveer 12-13 minuten. als de aardappels bijna klaar zijn, voeg je de paprika, ui en tomatenblokjes toe en bak je die een paar minuten mee.

  6. Voeg de laatste minuut de sperziebonen toe, even roeren en klaar! Serveer de aardappelschotel met de kibbeling en smullen maar.
  7. Aantal kcal: 369 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien