Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Kidsproof ovenschotel van wortel, gehakt en kruiden

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 800 g middelgrote aardappels, geschild
  • 3 el crème fraîche
  • 1 snufje kruidnagel, gemalen
  • 50 g margarine
  • 600 g rundergehakt
  • 40 g gedroogd broodkruim
  • 1 kg winterwortels
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 4 el bladpeterselie, fijngesneden
  • 8 dl groentebouillon of kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 4 sjalotjes, fijngesneden
Bereiding:
  1. Verwarm de over voor op 200 °C.

  2. Kook de aardappelen ca. 15 minuten. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes. Bak de sjalot 6 minuten in de olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en kruidnagel.

  3. Kook de wortelen in 5-15 minuten gaar in de bouillon. Laat de wortelen goed uitlekken en stamp ze fijn. Breng de wortelpuree op smaak met zout, peper, crème fraîche, peterselie en tijm.

  4. Beleg de bodem van een ingevette ovenschaal dakpansgewijs met plakjes aardappel. Leg hierop een laagje gehakt en daarop een laagje wortelpuree. Leg daarop de rest van de aardappelen, de rest van het gehakt en eindig met de rest van de wortelpuree.

  5. Bestrooi met een laagje broodkruim en verdeel de klontjes boter erover. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.

  6. Aantal kcal: 704 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien