Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Kikkererwten stoof met chorizo en wortel

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 droge chorizo worst, in plakjes/blokjes
  • 250 g wortels, in blokjes
  • 1 courgette of aubergine, ca. 300-400 g, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 g
  • 150 g gedroogde abrikozen, in blokjes
  • 2 blikken kikkererwten, à 400 g, uitgelekt
  • paprikapoeder, pittige
  • zout
Bereiding:
  1. Verhit vloeibare margarine in een soeppan en fruit de uisnippers. Voeg de chorizo en de wortel toe en fruit even mee.
  2. Voeg na ca. 5 minuten de courgette- of aubergineblokjes, de tomatenpuree, de stukjes gedroogde abrikoos en een scheut water toe en stoof op laag vuur nog ca. 10 (courgette) of 15 (aubergine) minuten.
  3. Voeg de laatste 3 minuten de kikkererwten toe en verwam nog even goed mee.
  4. Breng op smaak met pittige paprikapoeder en zout.
  5. Aantal kcal: ca. 654 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien