Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Kip-, groente- en aardappelspiesen met pindasaus

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Op zoek naar een recept voor spiesjes voor de barbecue of grill? Met dit recept varieer je met kip, groente en aardappels. Lekker met de Calvé Satésaus. Een feest voor groot en klein!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g kipfilets
  • 150 g kleine champignons
  • 2 el milde kerriepoeder
  • 2 el ketjap manis
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 800 g voorgekookte aardappelparten met schil
  • 450 g wokgroenten, grofgesneden
  • 1 beker Calvé satésaus (kant & klaar)
  • satéprikkers
Bereiding:
  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan.
  2. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  3. Meng in een kom de kipfilet met ½ theelepel peper, een snufje zout, 1 theelepel kerrie, 1 eetlepel ketjap en 1 eetlepel vloeibare margarine. Meng de groenten en de champignons met ½ theelepel peper, een snufje zout, 1 eetlepel margarine. Meng de aardappelpartjes met 1 eetlepel vloeibare margarine, 1 eetlepel ketjap en ½ theelepel kerrie.

  4. Rijg de kipfiletplakjes, het groentemengsel en de aardappelpartjes per soort aan satéstokjes (leg de stokjes eerst in koud water zodat ze niet snel verbranden).
  5. Rooster de spiesjes bruin en gaar: de kipspiesjes en de aardappelspiesjes in ca. 15 minuten en de groentespiesjes in ca. 10 minuten
  6. Verwarm vlak voor het eten de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Leg op elk bord een paar groente-, kip- en aardappelspiesjes. Geef de warme satésaus er apart bij.

Bron: Blue Band

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien