Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Kip met bonensalade en ei

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 7 el olijfolie
  • 3 el peterselie (een paar takjes, fijngehakt)
  • 2 eieren
  • 4 kippenbouten
  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend en in blokjes
Bereiding:
  1. Verhit in een braadpan 1,5 eetlepel olijfolie. Bestrooi de kip met zout en peper en bak bruin aan. Voeg een scheut water toe. Braad de kip in 25-30 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

  3. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Kook de eieren in 7 minuten hard. Giet de bonen af. Spoel ze onder stromend water koud. Pel de eieren en snijd ze in parten.

  4. Meng de bonen, de ui, het ei en de peterselie met 2,5 eetlepels olijfolie en zout en peper.

  5. Verdeel de kip met de aardappelblokjes over 4 borden. Serveer met de salade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien