Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Kipdrumsticks piri-piri met aardappelen

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes
  • 600 g kipdrumsticks
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • chilipeper, of cayennepeper
  • 200 g peultjes
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 1 bos peterselie, 30 gr, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • bakplaat
  • 4 el zonnebloemolie
Bereiding:
  1. Meng 2 eetlepels zonnebloemolie met de paprikapoeder, de knoflook en de chili- of cayennepeper naar smaak. Schep er de kipdrumsticks door en marineer ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

  3. Leg de kipdrumsticks op de bakplaat en rooster ze in 40 minuten gaar; keer ze halverwege de baktijd om.

  4. Kook in een bodem water met zout de aardappelblokjes 5 minuten. Giet af.

  5. Verhit de resterende 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak de aardappelblokjes goudbruin. Bak de uiringen 1 minuut mee. Voeg de paprika en peultjes toe en bak de groenten in 6 minuten beetgaar. Schep er de peterselie met zout en peper naar smaak door.

  6. Verdeel de aardappelen over 4 diepe borden en leg er de kipdrumsticks bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien