Amsterdam Light Festival met korting >

Kipfilet met knoflookchampignons

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 kipfilets
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 zak krulsla
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 800 g koelverse aardappelpartjes
  • 6 el olijfolie
  • 400 g champignons
Bereiding:
  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 10 minuten gaar.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

  3. Maak intussen de krulsla aan met de balsamicoazijn, de resterende 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Strooi de pijnboompitten over de sla.

  4. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Bak in het bakvet de champignons in 4 minuten bruin. Bak de knoflook 1 minuut met de champignons mee en breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de kipfilets en de knoflookchampignons over 4 borden. Schep er de aardappelpartjes bij en serveer met de krulsla.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien