Amsterdam Light Festival met korting >

Kippenbout met dragon-mosterdsaus

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 75 ml witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 450 g doperwten, diepvries
  • 1 el verse dragon, fijngehakt
  • 100 ml slagroom
  • 4 kippenbouten
  • 2 tl mosterd
Bereiding:
  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de kippenbouten in 35 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olie. Fruit de ui. Bak de doperwten met de ui in 5-6 minuten warm en beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Neem de kippenbouten uit de pan en schep op 1 eetlepel na het braadvet uit de pan. Fruit de sjalot in het overgebleven braadvet.

  4. Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg de slagroom met de mosterd en dragon toe en laat de saus 1-2 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de kippenbouten over 4 borden en verdeel er de dragon-mosterdsaus over. Schep er de erwten bij en serveer met de aardappelen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien