Amsterdam Light Festival met korting >

Kippensoep met ‘n eitje

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 prei (in ringen)
  • 1 stokbrood
  • 1 zak Hollandse roerbakgroenten, 400 g
  • 2 l kippenbouillon, van tablet
  • 4 eieren
  • 100 g witte rijst
Bereiding:
  1. Kook de kipdrumsticks in de bouillon in 15 minuten gaar. Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel en halveer de eieren. Neem de drumsticks uit de soep.

  2. Voeg de groenten en de rijst toe en kook de soep 10 minuten, tot de rijst gaar is. 

  3. Haal het kippenvlees van de drumsticks en doe terug in de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de soep over 4 kommen, leg het ei in de soep en serveer met het stokbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien