On Your Feet! de Musical vanaf €39, klik hier

Kipschnitzeltjes met tomaten-muntsalade

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 el citroensap
  • 400 g kipfilet à la minute
  • 1 ui in ringen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 el paneermeel
  • 600 g tomaten, in plakjes
  • 6 el olijfolie
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 2 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 3 el bloem
Bereiding:
  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Verdeel de bloem, het ei en de paneermeel over 3 (diepe) borden. Bestrooi de plakjes kipfilet met zout en peper en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de paneermeel.

  3. Giet de aardappelen af. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelen in 8-10 minuten goudbruin.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kipschnitzeltjes in 8 minuten goudbruin en gaar.

  5. Hak de munt fijn en meng met de laatste 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, zout en peper.

  6. Verdeel de tomaat met de ui over 4 borden. Leg er de kipschnitzeltjes bij en serveer met de aardappelen en de muntdressing.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien