Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Kipschotel met courgette

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 700 g panklare krieltjes, koelvers
  • 1 courgette, in plakjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g geraspte jong belegen kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • ovenschaal
  • 4 kipfilets
  • 2 tl mosterd
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Meng de olijfolie met de knoflook.

  3. Vet met de knoflookolie de bodem van de ovenschaal in. Verdeel de plakjes courgette op de bodem. Leg er de kipfilets op.

  4. Meng in een schaal de crème fraîche met de mosterd, de kaas en de kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Strijk de mosterd-kaasroom over de kipfilets. Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de krieltjes in weinig water met zout in 8-10 minuten gaar. 

  6. Serveer de kipschotel met de krieltjes.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien