Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Kipsouvlaki met pilav

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 750 ml kippenbouillon
  • 7 el olijfolie
  • 500 g kipfilets
  • 300 g witte rijst
  • 2 tl gedroogde oregano
  • satéprikkers
  • 4 tomaten, in stukjes
  • sap van 1 citroen
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
Bereiding:
  1. Schep in een schaal de blokjes kipfilet met de oregano, 2 tenen knoflook, het citroensap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak om. Marineer 15 minuten.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de laatste 2 tenen knoflook. Bak de tomaten 3 minuten mee.

  3. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en kook de rijst in 10 minuten gaar.

  4. Rijg de kipblokjes aan spiesen. Verhit de laatste 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de souvlaki in 6 minuten bruin en gaar. Serveer met de pilav.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien