Amsterdam Light Festival met korting >

Kiptajine met couscous

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 3 el munt, grofgehakt
  • 50 g zwarte olijven
  • 2 el Becel Olie Blend
  • zout en peper
  • 400 g kipfilets, in plakjes
  • 1 blik kikkererwten (425 ml), uitgelekt
  • 200 g bospeen, in plakjes
  • 300 g couscous
  • 1 tl gemalen komijn
  • 100 ml sinaasappelsap
Bereiding:
  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.

  2. Verhit in een tajine of hapjespan de olie.
  3. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak in 3 minuten bruin aan. Bak de bospeen 2 minuten mee.

  4. Schep de komijn, de kikkererwten en de olijven erdoor.
  5. Schenk het sinaasappelsap in de pan en stoof de tajine afgedekt nog 10 minuten.

  6. Schep de munt en zout en peper naar smaak erdoor. Verdeel de couscous over 4 borden. Schep er de kiptajine bij.
  7. Aantal kcal: 570 p.p.

Bron: Margriet.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien