Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Kipworstjes met Mediterrane rodekoolsalade

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 el oregano of munt, grofgehakt
  • 600 g rodekolen, in reepjes
  • 300 g kipworstjes
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
Bereiding:
  1. Snijd de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout 10 minuten.

  2. Meng de rodekool met de ui, de wijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Schep de oregano of munt met zout en peper naar smaak erdoor.

  3. Verhit 2 eetlepelels olijfolie in een koekenpan en bak de kipworstjes in 6-8 minuten bruin en gaar.

  4. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak de aardappelblokjes in 5 minuten goudbruin en gaar. Schep er de komijn door en bak nog 1 minuut.

  5. Verdeel de komijnaardappeltjes over 4 borden en bestrooi met (zee)zout. Leg er de kipworstjes bij en serveer met de rodekoolsalade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien