Mart Visser tas met korting, klik hier

Kleurige rijstsalade met vissticks

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
  • 1 komkommer
  • 3 el Hellmann's, yoghurtmayonaise
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 250 g lassie toverrijst extra
  • 3 el olie
  • 75 g veldsla
  • 1 pak diepvries vissticks
  • 2 sinaasappels
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en schraap met een lepel de zaadjes weg. Snijd de komkommerstukken in plakjes.

  3. Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Schenk 3-4 eetlepels van het sap dat daarbij vrijkomt in een schaal. Roer de mayonaise met wat zout en peper door het sinaasappelsap. Snijd de sinaasappelpartjes in stukjes.

  4. Schep de komkommer, paprika, bleekselderij en sinaasappelstukjes door de dressing. Schep ook de warme rijst erdoor. Meng alles goed door elkaar. Laat de rijstsalade afkoelen.
  5. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15-17 minuten goudbruin en gaar. Keer de vissticks halverwege de baktijd om.

  6. Verdeel de veldsla over borden, schep een bergje rijstsalade in het midden en leg de vissticks erop.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien