Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Komkommersoep met kerrieaardappeltjes

  • Ik heb alle tijd
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

Een soepje met een hartige toets

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 150 g vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 2 komkommers
  • 3 potjes Griekse yoghurt, of volle yoghurt
  • 25 cl melk
  • 4 el olijfolie
  • 1 bosje munt
  • 1 el kerriepoeder
  • zout
  • peper
Bereiding:
  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

    Was de komkommers en snij ze in stukjes.

    Pers de citroen uit.

  2. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water.

  3. Doe de olijfolie in een kom en roer er 1 el kerriepoeder door. Marineer hierin de afgekoelde aardappelblokjes terwijl u de komkommersoep maakt.

  4. Doe bij de komkommerstukjes het sap van de citroen, de Griekse yoghurt (of volle yoghurt), 25 cl melk en de blaadjes van het bosje munt. Mix alle ingrediënten tot een fluwelig soepje. Kruid met zout en peper.

  5. Laat afkoelen in de koelkast. Serveer in een glaasje met de aardappelblokjes en een muntblaadje.

Bron: Culi-pocket

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien