Mart Visser tas met korting, klik hier

Labne met granaatappelpitten van Merijn & Nadia

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

We hebben inmiddels zoveel soorten labne bedacht dat we de tel kwijt zijn. Het begon in ons boek Arabia bij je thuis. Daarna volgden producties in delicious. en foodies en we zien zelfs dat andere bladen onze stijl van labne bestrooien overnemen. We zijn supervereerd, maar we lazen zelfs ergens dat dit de labne uit het Midden-Oosten is. Onzin natuurlijk, want daar vinden ze onze aangeklede labne hoogst exotisch (en heerlijk!). Klassiek wordt labne gewoon gegeten met een scheutje olijfolie en heel soms een toefje munt, khallas (basta)!

Lees ook het interview met Nadia en Merijn en ontdek alles over hun nieuwe kookboek Souq, beste kookskills, favo recept en meer. 

Benodigdheden voor 6 personen
  • 1 el zout
  • 1 l yoghurt
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 3 takjes oregano
  • 1 granaatappel, opengebroken
  • 1 tl anijszaad
  • granaatappelmelasse
Bereiding::
  1. Roer het zout door de yoghurt. Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet, schep de gezouten yoghurt erin en laat minstens 4 uur (voor zachte labne van Turkse yoghurt) tot een nacht (voor Hollandse yoghurt of harde labne) uitlekken.

  2. Rooster de pistachenoten tot ze geuren en hak ze fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano. Haal de pitjes los uit de granaatappelhelft. Rooster eventueel de anijs geurig.
  3. Verdeel de yoghurt over een mooi bord, strijk glad en maak in een cirkel een paar geultjes. Verdeel over het bord alle ingrediënten en besprenkel met een scheutje granaatappelmelasse.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien